Támadják a lelkipásztort, mert nyilvánosan felszólalt egy nőnek öltözött férfi ellen

A Chicago-beli Power House International Ministries (evangélikus felekezet) lelkipásztora, Antonio Rocquemore tökéletes céltáblájává vált az LMBTQ aktivistáinak, mivel prédikációjában felszólalt közösségének egyik férfi tagja ellen, aki nőnek öltözve jelent meg a vasárnap esti istentiszteleten.

A videóra először Christian James Lhuillier hívta fel a figyelmet, aki amellett érvel, hogy semmilyen körülmények között nem kéne így “rendreutasítani” egy embert.

Lhuillier felveti a kérdést, hogy egy olyan helyen, ami a változásnak és a megszabadulásnak a helyszíne és jelképének hordozója, hogyan történhet az meg, hogy valakit így megaláznak egy teremnyi ember előtt? Lhuillier továbbá kifejti, hogy szerinte az ilyen dolgok miatt fordulnak elő az esetek, mikor egyesek magányukban és kitaszítottságukban hazamennek és öngyilkosok lesznek. Szerinte azért nincs ereje az egyháznak 2018-ban, mert túlságosan is aggodalmasak a “rossz dolgok” miatt.

Érvelésének alapja, hogy ismeretséget ápol olyan drag queen-ekkel (drag queen: egy olyan, magát férfiként meghatározó egyén, aki akár színpadon, akár a hétköznapokban nőnek öltözik, nőként viselkedik és érzelmi kötődése van a feminin identitással) és transzneműekkel, akik “a betegségből gyorsabban ki tudnak imádkozni”, mint bárki más és látott már olyan lelkipásztorokat is, akik csak “begyűjtik az adományaidat vasárnapról vasárnapra.”

Rocquemore, mielőtt megkérte volna az illetőt, hogy hagyja el a termet, arról beszélt, hogy az Isten határozza meg a irányvonalat. Mellette kell kiállni akkor is, ha ez az ember barátaiba kerül, mert a lényeg, hogy az üdvösség szempontjából feddhetetlenek maradjunk. 

Később hozzátette, hogy őt magát jobban érdekli az, hogy az Isten elégedett-e tetteivel, mint az, hogy mit beszélnek az emberek.

“Elhagynád a gyülekezetet és felöltöznél férfiként?”- kérdezte Rocquemore ezután.

“Hogy kint mit csinálsz, az a te ügyed, de nem fogom engedni, hogy drag queen-ek betegyék a lábukat ide. Ha idejössz, úgy kell öltöznöd, mint egy férfinak […] Ha férfi vagy, öltözz úgy, mint egy férfi. Ha nő vagy, öltözz úgy, mint egy nő. Nem fogom megengedni. A megváltásom sokkal fontosabb és az Isten előtt felelősségem is van ezért.”

Rocquemore az őt ért vádakat és kritikákat követően közzétett válaszvideóban elmondja, hogy a fiatalember már több hónapja a gyülekezetéhez tartozik és kifejezésre juttatta vágyát, hogy úgy akarja megélni férfiasságát, ahogy az a Bibliában írva van.

A gyülekezethez csatlakozásának részeként elfogadta az egyházuk törvényeit és szabályait. 

Több alkalommal is figyelmeztették már négyszemközt, hogy az istentiszteleten megfelelő öltözetben vegyen részt.

“Nem azért lett kirakva a gyülekezetből, mert meleg”- mondta Rocquemore. “Mikor csatlakozol a gyülekezetemhez, minden szabályt elmondunk és el kell fogadnod azokat. Ha elrontasz valamit, akkor négyszemközt megbeszéljük és újra átnézzük ezeket. Ebben az esetben a fiatalembernek már sokszor szóltunk zárt ajtók mögött. Személyesen mentem hozzá.”

Rocquemore figyelmeztette a szabályokra és elmondta neki, hogy nem öltözhet nőként a gyülekezetben. Ő ezt szóban elfogadta, de továbbra is így öltözködött.

Mikor vasárnap este megint nőnek öltözve jelent meg az istentiszteleten, Rocquemore nyilvánosan is felszólalt az ügy ellen.

“Ha testvéred megbántott, menj, és figyelmeztesd négyszemközt. Ha hallgat rád, megnyered testvéredet. Ha nem hallgat rád, vigyél magaddal egy vagy két másik embert, hogy két vagy három tanú bizonyítsa a dolgot. Ha ezekre sem hallgat, jelentsd az egyháznak. Ha az egyházra sem hallgat, vedd úgy, mintha pogány volna vagy vámos.” /Mt 18;15-17/

Varga Gergő Zoltán

 

Forrás és kép: Christian Post, Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre