Székely Attila: Ászija Bibi tanúságtétele bátor kiállásra ösztönöz

A keresztény hite mellett mindvégig kitartó, ezért halálra ítélt asszony bátorsága minden keresztényt arra ösztönöz, hogy látszólag kényelmesebb helyzetében is bátran vallja meg hitét - írja Székely Attila.

Ászija Bibi története azt üzeni nekünk, hogy sokkal bátrabban kellene élnünk – írja a Reposzton Székely Attila, aki hangsúlyozza: olyan dolog miatt ítélték halálra a pakisztáni asszonyt, ami a nyugati világban legfeljebb ártatlan filozófiai vitának minősülne. Ugyanakkor – teszi hozzá a szerző – ha a vallási természetű háborúskodás nem is jellemző mifelénk, más jellegű késhegyig, tönkretételig zajló ideológiai harc a mi világunkban sem ismeretlen. “Ami ott a szó klasszikus értelmében vett vallási fanatizmus, az nálunk mostanában a szabadság, egyenlőség, testvériség jelszavával jelentkezik” – hívja fel a figyelmet. 

Amióta először hallottam Ászija Bibi történetét, azóta csodálom elképesztő hitét és bátorságát – írja nyílt őszinteséggel Székely Attila, rámutatva: a pakisztáni keresztény asszony “a nehezebb utat választotta: kiállt az ártatlanságáért, a meggyőződéséért, kiállt a hitéért. Nem hiszem, hogy tudatosan törekedett volna a mártír szerepére, mégis vállalta hitvallása következményeit, börtönt, halálsort, gyermekei, férje, családja hiányát, megbélyegzést, mindazt, amit ebben a nyolc évben kaphatott.”

Ászija Bibi története arra ösztönöz minket, hogy magunk se alkudjunk meg, hanem álljunk ki hitünk mellett.

A teljes írás ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre