Rétvári: a posta megkezdte a nyugdíjprémiumok kézbesítését

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Magyar Posta megkezdte a nyugdíjprémiumok kézbesítését csütörtökön a 2,5 millió nyugdíjasnak.

“A kormány a tiszteletét és a köszönetét fejezi ki a nyugdíjasoknak több évtizedes munkájukért” – mondta el Rétvári Bence a prémium legfontosabb lényegét. A tavalyi 12 ezer forintos összeg idén 18 ezer forintban maximalizálódott, ezt nem csak a nyugdíjasok, hanem a  a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják.

Mint arról a Magyar Posta szóvivője tájékoztatott, a kézbesítés a hónap végéig tart, a nyugdíjkifizetési naptárnak megfelelően. A nyugdíjprémium és a nyugdíj egy utalványon érkezik, így a jogosultak egy összegben kapják meg, de a szelvényen külön feltüntetik a két összeget.

 Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormánynak sikerült megőriznie a nyugdíjak értékék, ahogyan azt 2010-ben vállalták.  Hozzátette: a vásárlóérték megőrzésén, azaz a csaknem 30 százalékos emelésen túl tíz százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóereje is, és még ehhez jön hozzá a nyugdíjprémium a gazdaság jó teljesítménye miatt.

(MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre