Megvan a csapat a rövidpályás úszó világbajnokságra

Tizenhárom versenyző alkotja a rövidpályás világbajnokságra Kínába utazó magyar válogatottat, mivel a Magyar Úszó Szövetség elfogadta Sós Csaba szövetségi kapitány előterjesztését.

A világbajnokságot Kínában Hangcsou városában rendezik december 11. és 16. között, ahol tíz férfi és három női versenyző képviseli majd hazánkat. Ott lesz például Hosszú Katinka is, aki két éve Windsorban hét aranyérmet szerzett. Ha ezt a teljesítményét ezúttal akár csak megközelíti, könnyen elnyerheti az Év úszója címet is. Ezt egyébként a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA pontszámítása alapján ítélik oda.

Komolyabb éremesélyesnek még Kapás Boglárka tűnik, továbbá a férfiaknál a 2014-ben 400 gyorson világbajnok Bernek Péter, illetve az elmúlt időszakban Nizzában készülő és kiváló időket szállító Gyurta Gergely.

A svéd Sarah Sjöström, aki Hosszú Katinka legnagyobb riválisának tekinthető úgy néz ki, hogy kihagyja a világbajnokságot. Emellett úgy tűnik több európai sztár sem utazik a Távol-Keletre, így a britek olimpiai bajnok mellúszója, Adam Peaty sem áll rajtkőre Kínában.

Magyar részről is lesznek hiányzók, több klasszis ezúttal itthon marad. Nem indul a rendkívül kemény szezonját követően az októberi ifjúsági olimpián egyformán háromszoros győztes Késely Ajna és Milák Kristóf, mint ahogyan Cseh László, Verrasztó Dávid és Kozma Dominik sem utazik.

A csapat november 30-án indul majd el az akklimatizációs edzőtáborba, amely a vb helyszínéhez közeli Sanghajban lesz. A válogatott innen utazik át helyszínre két nappal a december 11-i vb-rajt előtt.

A magyar csapat tagjai Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Sztankovics Anna, a férfiak részéről pedig Bernek Péter, Biczó Bence, Dudás Dániel, Földházi Dávid, Gyurta Gergely, Horváth Dávid, Kalmár Ákos, Kenderesi Tamás, Lobanovszkij Maxim és Telegdy Ádám. Tartalék lesz Tekauer Márk, amennyiben Kenderesi Tamás kisebb vállsérülése miatt nem vállalja a részvételt.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre