Hokiütőkkel támadtak rá a keresztényekre egy indiai hotelben

Október 30-án 150 lelkipásztor és más keresztény vezetők jöttek össze az agrai Hotel Samovar gyűléstermébe egy imanap alkalmából, mikor egy 30 főből álló vallási militáns csoport  rátámadt a keresztényekre. 

 

 

A vallási militáns csoport neve Bajrang Dal, amelyik a Vishwa Hindu Parishad nevű vallási nacionalista csoport egyik szárnya. Az ICC szerint a tömeg elárasztotta az amúgy is telt termet és elkezdték hokiütőkkel, baseball ütőkkel és pisztolyokkal ütlegelni a keresztényeket. Néhány áldozat kisebb sérüléseket szenvedett, pár esetben csonttörést és zúzódásokat. Három keresztény azonban komolyan megsebesült. A sérültek egyike egy kilencedik hónapjában lévő kismama.

“A pincében lévő terem hátuljában álltam”- mesélte az ICC-nek az imaalkalom egyik résztvevője, Ranjith Singh lelkész. Megrémültem ezeknek az agresszív embereknek a látványától, de még mielőtt felocsúdhattam volna, elkezdtek válogatás nélkül verni mindenkit.”

Sam tiszteletes, az esemény szervezője és az egyik súlyosan sérült áldozat elmondta: “Világossá vált, hogy én voltam a csoport első számú célpontja, amint a hindu radikálisok körbevettek és ütni kezdtek. A feleségem – aki kilenc hónapos terhes – próbált megmenteni, de a támadók lenyomták őt a földre.” Sam tiszteletes elmondta, hogy feleségével mindenképp felkeresnek egy orvost, hogy megnézzék, történt-e valami a babájukkal a támadás alatt.

 

“Ezekben a napokban majdhogynem hetente hallunk olyanokról a híradásban, hogy lelkészeket vernek meg és templomokat zárnak be – tette hozzá a lelkipásztor. De ez volt az első ilyen kegyetlen és brutális – egy magánterületen imaalkalmat tartó – keresztény közösséget célba vevő eset Agrában. Nem csupán a lelkészeket és a keresztényeket verték össze, de tönkre tettek egy hangosító berendezést 150 000 rúpia (közel 600 ezer forint) értékben, két gitárt, egy szintetizátort és sok mobilt is.”

Varga Gergő Zoltán

 

Forrás és kép: International Christian Concern, The Gospel Herald

Iratkozzon fel hírlevelünkre