Mindannyiunk közös ügye

A szociális területen végzett munka - mint például a gyermekvédelem, vagy a fogyatékosok megsegítése - nem csak két ember, illetve a szociális szakma és a kormány "magánügye", hanem mindannyiunk közös feladata.

Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára mondta. Fülöp Attila ismertette, hogy Magyarországon 2007 óta november 12-e a szociális munka napja, és ez az egész társadalomnak üzeni, hogy a területen dolgozók hivatása a másokon való segítés.

Az itt tevékenykedőket pedig köszönet illeti, mert ők rendelkeznek hittel, bátorsággal és nyitottsággal is, és az ő csodájuk az, hogy tudnak közösséget és csapatot alkotni. Egy dologért tesznek, hogy megsegítsenek egy rászoruló embert. Előrevetítette azt is, hogy a kormány a jövőben is támogatni kívánja a szociális területen dolgozók munkáját és felelősségvállalását.

Az újpesti önkormányzat által a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségén Fülöp Attila, Zsigmond Barna Pál (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő és Nagy István alpolgármester átadták az újpesti szociális munkáért díjakat is.

(MTI)