Rétvári: a kormány megbecsüli a szociális ágazatban dolgozókat

Korózs Lajos meglehetősen alul maradt a szociális területen dolgozók bérszinten történő elismerését is firtató parlamenti felszólalásában, miután kénytelen volt szembesülni a tényszerű, KSH által közzétett hivatalos számadatokkal, amelyekre Rétvári Bence államtitkár hívta fel válaszában az ellenzéki képviselő figyelmét.

Korózs Lajos napirend előtti felszólalásában a szociális területen dolgozók védelmébe kelt, hogy az immár az ágazati munkaszüneti nappal is megbecsült tevékenység a bérekben is kifejezhető módon legyen látható. Elmondása szerint az ágazati átlagbér 100 000 forint körüli összeg, szemben a kormány által megígért 230 000 Ft-tal.

Rétvári Bence államtitkár az MSZP-s képviselőnek adott válaszában számokkal alátámasztva hívta fel a figyelmet arra, hogy a KSH honlapján közzétett adatok szerint az említett átlagbér 228 000 forint, amely köszönőviszonyban sincs az ellenzéki képviselő említett számadatával.

Mindazok irányában a tiszteletünket fejezzük ki, akik a szociális szférában tevékenykednek. 2016. december 13-án ön nem támogatta a szociális munka napjának munkaszüneti nappá nyilvánítását. Ön most ezzel szemben azt fejezte ki, hogy milyen fontos a megbecsülés – emlékeztetett Rétvári.

103 milliárd forintot fordítottunk a többletkiadásokra a szociális szféra területén, továbbá az elmúlt években többlépcsős ágazati bérkiegészítést hajtottunk létre. Ez hat év alatt 65%-ot jelent – húzta alá a miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár.

Iratkozzon fel hírlevelünkre