A máltai homoszexuális énekes Jézusnak adta az életét

Interjút adott a 777-nek Matthew Grech máltai énekes, aki korábban nyíltan vállalta homoszexualitását, ám megtérése után változtatott életmódján. Tanúságtétele nemzetközi visszhangot váltott ki, később a Youtube törölte azt a videót, amelyen megtéréséről beszélt. A magyar keresztény blognak nyilatkozva rámutatott: bátorságot adott neki az a tudat, hogy Jézus Krisztus miatt kell végigmennie a megpróbáltatásokon.

Egy máltai tehetségkutatóban bukkant fel, majd keresztény hite melletti tanúságtétele által hamar nemzetközi szinten is ismertté vált Matthew Grech, aki nyíltan beszél arról, hogy Jézusra találva felismerte homoszexualitásának helytelen voltát és megtérésével párhuzamosan életmódját is megváltoztatta. Az erről szóló videót a Youtube később letiltotta.

Magyarországon a 777blog mutatta be Grech történetét, ám az erről szóló bejegyzésük egy nappal később eltűnt a Facebookról. Az esetet követően a blog interjút közölt az énekessel, aki arról beszélt, rengeteg bátorságot adott neki az a tudat, hogy Jézus Krisztus miatt kell végigmennie ezeken a megpróbáltatásokon. “Megtiszteltetés ez nekem, és megerősített a hitemben. Isten egyháza az egész világon él. Rengeteg támogatást és szeretetet kapok világszerte az emberektől” – tette hozzá.

Megtérésére visszaemlékezve úgy fogalmazott: “bűnös lélek voltam, aki nagyon vágyott Jézus megváltó vérére, hogy megmentsem magamat önmagamtól. Azóta az életemet Jézusnak szentelem.” A közösségi oldal gyakorlatát bírálva azt mondta: “elítélem azt, hogy a Facebook nem engedélyez egy olyan történetet, amelyben egy ember a hitéről tesz tanúbizonyságot. Ez a társadalomra nézve is aggasztó. A keresztények továbbra is álljanak ki a hitük a mellett, ne hagyják magukat megfélemlíteni!” 

A magyar keresztényeknek üzenve Matthew Grech hangsúlyozta: “Isten nagyon erősen jelen van a magyarok lelkében. Arra szeretném bátorítani a magyar testvéreimet, hallassák a hangjukat, és ne hagyják, hogy bárki is elhallgattassa őket!”

A teljes interjú ide kattintva olvasható.  

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!