Garai Szilvia: csak Jézus világosságában ismerhetjük meg magunkat

A teológia és a pszichológia szorosan együtt kell, hogy működjön - vallja a pszichológus végzettségű, jelenleg evangélikus teológiát hallgató Garai Szilvia, aki arról is beszélt; csak akkor kerül minden a helyére, akkor értjük meg, hogy hol a helyünk a világban, ha figyelünk Jézusra, és megértjük az akaratát.

A Jézusban való élet a legmélyebb szeretetkapcsolatban élést jelenti – vallja Garai Szilvia. A leendő lelkipásztor szerint Jézus világosságában ismerhetjük meg magunkat igazán. “Csak akkor kerül minden a helyére, akkor értem meg, hogy hol a helyem a világban, ha figyelek rá, és megértem az akaratát” – nyilatkozta az evangelikus.hu-nak. 

A pszichológia és teológia kapcsolatára kitérve úgy vélekedett; “vallom, hogy a teológia és a pszichológia szorosan együtt kell, hogy működjön. A pszichológiában arra látok eszközöket, hogyan tudok majd jobban odafordulni azokhoz az emberekhez, akiknek az örömhírről szeretnék beszélni.” 

Arra a kérdésre, hogy mi számára a legmeghatározóbb bibliai ige, Garai Szilvia Péter első levelét idézte; “…ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön örökké.”

A teljes beszélgetés az evangelikus.hu oldalon olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre