Ferenc pápa a szeretet kettős parancsáról

Egyetlen érem két oldala

Ferenc pápa miközben fájdalommal emlékezett meg az egyiptomi, kopt keresztényeket ért terrortámadásról, a szeretet határt nem ismerő megbocsátásának erejéről tanított a vasárnapi Úrangyala imádság után a római Szent Péter téren.

Akkor tudjuk igazán megélni a kettős szeretetet, ha begyakoroljuk Jézus szemével látni az embereket – buzdított Ferenc pápa a vasárnapi Angelus imádságot követően.

A vasárnapi evangéliumi szakasz a szeretet főparancsát állította a fókuszba: Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! […] Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!

Ferenc pápa rámutatott: az ember iránti szeretet elválaszthatatlan az Isten irántitól. Egyetlen érme két oldalát jelentik: együttes megélésük adja a hívő igazi erejét! – húzta alá az egyházfő. 

Istent szeretni azt jelenti, hogy nap nap után energiát fektetünk abba, hogy az ő munkatársai legyünk felebarátaink fenntartás nélküli szolgálatában, a határt nem ismerő megbocsátásra való törekvésben, a közösséget és testvériséget teremtő kapcsolatok ápolásában.

A Szentatya szavai az Angelus elimádkozása után fájdalmának adott hangot az Egyiptomban élő kopt ortodox egyház ellen két napja elkövetett terrorcselekmény miatt.

(forrás: Magyar Kurír)

Iratkozzon fel hírlevelünkre