Kampányüzemmódba kapcsolt a volt finn miniszterelnök

Nem lepte meg a kormányt a Fidesz kizárása mellett kardoskodó nyilatkozatával az Európai Néppárt listavezetői helyéért ringbe szálló volt finn miniszterelnök. A magyar kormánypárt ugyanis már jó ideje egyértelművé tette, hogy Alexander Stubb kihívóját, Manfred Webert támogatja a csúcsjelöltségért folytatott küzdelemben.

Az Európai Néppárt liberális szárnyához tartozó  politikus egyebek között elfogadhatatlannak  nevezte az Orbán-kormány demokrácia- és szabadságellenes magyar reformjait. Kijelentette, hogy nem tolerálja az intoleranciát.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben reagált Stubb által elmondottakra. Hangsúlyozva: a Fidesz Manfred Weber jelöltsége mellett tette le a voksát, s minden lehetséges fórumon jelezte,  nem támogatja a Néppárt liberális szárnyának jelöltjét, aki személyesen nagyon jó kapcsolatot ápol Soros Györggyel.

A Fidesz az Európai Néppárt kereszténydemokrata szárnyához tartozik, Orbán Viktor és a Fidesz nem ért egyet a liberálisok bevándorláspolitikájával, ezért támadják és kritizálják Magyarországot.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!