Piaristák megint a hazai pedagógia egyik fontos frontvonalában

A magyar szakképzés megújításáért a Göd 2.0 program

Ismerjük, milyen kálvária ma egy esztendőn belül elérhető és megbízható munkát végző szakembert találni, ha lakás- vagy házfelújításba fog az ember. A megújulóban lévő magyar ipar is igényelné a képzett, szakmájukat becsülettel és igényesen végző szakmunkások. Mindent az alapoktól kezdeni, jól ismeri ezt az elvet a több száz éves tanítói, nevelői tapasztalattal rendelkező, Magyarország kulturális vérkeringésében 1666 óta jelen lévő piarista rend. A felismert változtatás szükségessége érdekében, megszületett a hazai szakképzés megújítását szolgáló új intézményi modell, a Göd 2.0, tudtuk meg a kepmas.hu legfrissebb oldalairól.

A kepmas.hu beszámolt arról, hogy Jelenits István, az akkori piarista tartományfőnök kezdeményezésére alapított gödi szakképző intézmény tizenöt esztendőnyi sikeres működés alatt hét szakma elsajátításából (asztalos, ács, épület- és szerkezetlakatos, karosszérialakatos, műköves és épületszobrász, kőműves, szerszámkészítő) választhattak az intézménybe jelentkező diákok.

E képzési rendszer alapjain jött létre a Göd 2.0 nevű modellintézményként, a párhuzamosan induló Kilátó Piarista Pályaorientációs Munkaerőpiaci és Módszertani Fejlesztő Központtal integráltan alkotják újra, partnerségben az Innovációs és Technológiai Minisztériummal.

Foto: piarista.hu

A Göd 2.0 elemeivel, életté válásával testközelből is meg lehet ismerkedni a 2018. november 9-i és december 15-i nyílt napokon. További részleteket itt találhatnak a témával kapcsolatban

kepmas.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!