A texasi milícia szívesen szembeszáll a migránskaravánnal

Egy texasi fegyveres milícia a mexikói határra indult, hogy szembeszálljon az USA-ba érkező migránsok ezreivel.

 

A Texasi Minutemen közel 200 önkéntese indul a Rio Grande folyóhoz, hogy csatlakozzon a Trump elnök által a határra rendelt reguláris csapatokhoz – mondta Shannon McGauley üzletember, a csoport elnöke. A telepítés felkeltette a határvárosi városok éberségét, az amerikai határőrség figyelmeztette a lakókat, hogy vigyázzanak az „esetleges fegyveres civilekre”. Felbukkanásuk félelmet keltett a határ menti városokban, továbbá az amerikai határőrség figyelmezteti a lakókat, hogy vigyázzanak az „esetleges fegyveres civilekre”.

A milícia tagjai  azt mondják, hogy hazájukat védik a gengszterek és a bűnözők ellen, akik szerintük ott vannak a közép-amerikaiak ezrei között, akik megpróbálják elérni az Egyesült Államokat. „Ezek az emberek megsértik a törvényt” –mondta McGauley. „Egy olyan területről menekülnek, amelyet nem szeretnek.”

Felszólította a támogatókat, hogy csatlakozzanak a csoporthoz, mivel több hullámban jönnek a migránsok. A legközelebbi csoport még legalább két hétre van a határtól. „Vannak embereink mindenhonnan, még Kanadából is csatlakoztak ketten” – mondta.

A milicisták három ponton vettek fel pozíciót a határ mentén – mondta –, segítve a megfigyelést és a felkészülést más milícia tagok és az amerikai csapatok érkezésére.

Trump  elnök azt mondta szerdán, hogy akár 15 ezer katonát is küldhet a határra, annyit, ahányan Afganisztánban szolgálnak. Az illegális bevándorlást állította a republikánus kampány középpontjába a jövő heti kongresszusi választásokon.

(The Times)

Iratkozzon fel hírlevelünkre