Öt bemutatóval készül a Zentai Magyar Kamaraszínház

Belgrádból jelentette az MTI tudósítója, Markovics Annamária, hogy a közönség öt bemutatót láthat a Zentai Magyar Kamaraszínházban a 2018/2019 –es évadban. A város napján már be is mutatták az elsőt, egy eredeti rockoperát, közölte Wischer Johann, a teátrum igazgatója.

A Zenta, 1697 című rockopera a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház együttműködésével valósult meg, és a zentai csata 321. évfordulóján mutatták be. Szarka Gyula és Szálinger Balázs művét Pataki András állította színpadra. Az előadást a következő évadban Sopronban játsszák majd. Az igazgató elmondta, a társulat indul nyáron a Zenta, 1697 című rockoperával.

Az idei év második bemutatója a Bánk bán, amelyet a vajdasági középiskolákban játszik a társulat. Az előadást Oláh Tamás rendezte kifejezetten a fiatalokat megszólítva.

Az idei év utolsó bemutatóját decemberben láthatják a zentaiak. Molnár Ferenc leghíresebb színdarabját, a Liliomot Mészáros Tibor debreceni rendező állítja színpadra.

Februárban a gyerekeket szólítja meg a színház, Krizsán Szilvia viszi színre a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című népmesét. Az előadást a Magyar Teátrumi Társasággal közösen rendezendő Teátrum neked! programsorozat keretében mutatják be.

Tavasszal Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színész állít színpadra egy drámát, amelynek a részleteit még nem kívánta közölni a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója.

(MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre