A reformáció napja van

Papp János: a megtérés Krisztushoz térést jelent, nem felekezethez

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében létrejövő Reformáció hónapja programsorozat záró aktusa a reformáció hete, amelynek befejező alkalmára 2018. október 31-én 17 órakor kerül sor Budapesten, a Reformáció parkban.

A reformáció hete ökumenikus istentisztelettel kezdődött, amely az egység jele volt. A különböző felekezetek képviselői aláhúzták, hogy a reformáció öröksége révén a jézusi egységet akarják közösen megélni. Isten kezébe helyezték az egyház vezetését.

Papp János hangsúlyozta, hogy a keresztényeknek az Istennek kell megfelelniük és nem a világnak. A Magyarországi Baptista Egyház elnöke elmondta, hogy noha Jézus elvárások között élt, azonban mégsem a társadalmi igényeknek engedelmeskedett, hanem az Atya akaratát követte. Ezáltal a világ számára a legszükségesebbet cselekedte. A baptista egyház elöljárója kiemelte, hogy

„a keresztény felekezeteknek bűnbánatot kell gyakorolniuk a felekezethez térítés miatt, a megtérés ugyanis nem felekezethez, hanem Krisztushoz térést jelent.”

Az ünnepi, ökimenikus istentisztelet zenei szolgálatát az Óbudai Metodista Gyülekezet zenekara látta el.

(forrás: evangelikus.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre