Nigériában elraboltak öt szerzetesnőt és kettőt megsebesítettek

Az afrikai ország délkeleti részén Delta államban Issele-Uku egyházmegyében október 25-én néhány fegyveres elrabolt a Márta és Mária Misszionáriusai rendhez tartozó öt apácát – írja a Vatikáni Rádió a Fides missziós hírügynökségre hivatkozva.
 

Egy temetési szertartásról tartottak hazafelé, amikor a fegyveresek feltartóztatták a szerzetesnők autóját. A banditák rájuk lőttek, hogy megállítsák a kocsijukat és két szerzetesnő lábát megsebesítették, ötöt pedig magukkal hurcoltak.

Issele-Uku egyházmegye egyik papja tájékoztatta a helyi sajtót a történtekről és azt kérte: „Imádkozzatok az Agborban elrabolt öt szerzetesnő szabadon bocsátásáért és a másik két nővérért, akiknek eltalálták a lövések a lábát az autóban.” A szerzetesnők elrablása a legutóbbi eset a számos hasonló támadást követően, amelyeket Delta államban és Nigéria délkeleti részének más zónáiban hajtottak végre az elmúlt időszakban.

Issele-Uku egyházmegye egy papját már két alkalommal rabolták el. P. Andrew Anah-ot, az obomkpai Szent Szív templom plébábosát második alkalommal június 5-én rabolták el, majd július elején engedték szabadon. Első alkalommal 2017-ben történt hasonló eset a pappal. Akkor is néhány nap múlva visszanyerte szabadságát.

Kép: Comboni Missionaries

Iratkozzon fel hírlevelünkre