Karizmatikus Találkozó volt Miskolcon

Merjünk Istennel együtt álmodni!

Október 27-én rendezték meg a magyar karizmatikus megújulás 27. országos találkozóját Miskolcon. James Murphy, a megújulás nemzetközi szolgálatának elnöke és Varga László püspök, az MKKM szövetségének tiszteletbeli elnöke tartott előadást a csordulásig megtelt Generali Arénában. A Ternyák Csaba egri érsek által celebrált szentmise zárta a napot.

A karizmatikus mozgalom magyarországi elindulásakor kiváltképp a fiatalabb generációkat szólította meg. Ma minden korosztály sajátjának érzi a Szentlélek ajándékaira, a karizmákra figyelő lelkiséget. Ebből fakadóan a megújulás dinamizmusa kísér minden közösségi megmozdulást vagy találkozót. Ez a frissesség a zenében is hallhatóvá válik az alkalmak során. A keresztény könnyűzene stílusjegyeit magánhordozó muzsikáért ez alkalommal Csiszér László és zenekara felelt.

Istenünknek vannak álmai, rólunk szóló álmok, köztük az, hogy vele legyünk a mennyországban. Nem gondolhatjuk: mi már nem hozunk gyümölcsöt, megállunk, és inkább a kényelem, biztonság, észszerűség jól ismert terepén maradunk – buzdított előadásában James Murphy.

Arra hívott meg Isten, hogy merjünk vele együtt álmodni, belefeledkezni abba, hogy mi az ő terve velünk

– összegezte szavait a mozgalom nemzetközi szolgálatának elnöke.

Varga László kaposvári püspök előadásában arra mutatott rá, hogy miképpen élhető meg az egység Jézus Krisztussal. A Szentháromsággal megélt egység vezeti el oda az embert, hogy ki tudja tárni a szívét, és arra vágyik, hogy az Egyház tagjaival is egységben legyen, hiszen Krisztus misztikus testében egymásra utaltak vagyunk – hangsúlyozta a püspök.

Azt élem meg, átimádkozott terembe lépek be, amit a Lélek tölt be – köszöntötte Ternyák Csaba érsek az egybegyűlteket az általa celebrált szentmise kezdetén. Az evangéliumból a vak Bartimeus meggyógyításának történetét olvasták fel. Kérjük a látás, a belső látás, a Lélek szemével való látás kegyelmét – húzta alá az evangélium tanúságát a főpásztor.

(forrás: Magyar Kurír)

Iratkozzon fel hírlevelünkre