A családok védelme nemzeti ügy

Harrach Péter (KDNP) az Országgyűlésben egységes válaszokat szorgalmazott a családok védelmének kérdésében, amelyet nemzeti ügynek nevezett.

Emlékeztetett, hogy a családok védelme több mint száz éve kezdődött, amelyet azonban a Bokros-csomag idején szegénypolitikává tettek, valamint azt is sérelmezte, hogy 2005-ben ismét megtorpanás volt, hiszen akkor építették le az adókedvezményt.

A családpolitikai legfontosabb tulajdonságának a folytonosságot, a biztonságot és a kiszámíthatóságot nevezte, de hangsúlyozta a gyed extra bevezetésétét és nagyvonalúnak nevezte az otthonteremtési programot is.

Olyan támogatás kell, amely által a társadalom képes reprodukálni önmagát – tette hozzá Harrach Péter.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára pedig azt az európai politikát bírálta, amely afrikai bevándorlókkal pótolná a hiányzó gyermekeket.

Mi a családok megerősítésében látjuk a jövőt – hangsúlyozta.

Rétvári Bence elmondta azt is, hogy a kormány a családok éve okán is kikéri az emberek véleményét a védelmükről, és rámutatott arra, hogy a szocialista kormányok az utolsó évükben kevesebb, mint 1000 milliárd forintot fordítottak a családok támogatására. Ezzel ellentétben a jelenlegi kormány a jövő évi büdzsében erre a célra több mint 2000 milliárd forinttal tervezett. A cél azonban az, hogy kétszáz szülőnek több mint kétszáz gyermeke szülessen, amely újabb intézkedéseket igényel.

(MTI, Fotó: Pixabay)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!