Magyarország elkötelezett az európai zsidó-keresztény örökség mellett

A hagyományokhoz és a nemzeti identitáshoz való ragaszkodás összeköti a magyar és a zsidó népet, 1956 máig érvényes tanulsága pedig az, hogy mindig érdemes küzdeni a szabadságért és a nemzeti függetlenségért – emlékeztetett Takács Szabolcs Tel Avivban, a magyar nagykövetség 1956-os forradalom évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

A Miniszterelnökség államtitkára kiemelte: a magyarországi zsidó közösség az egyik legnagyobb egész Európában, amelyre a kormány óriási értékként tekint és elkötelezett amellett, hogy békében, biztonságban és szabadságban élhessék meg identitásukat, vallásukat és kultúrájukat.

Takács Szabolcs szerint ma a zsidó-keresztény kulturális gyökerektől való elfordulást figyelhetjük meg Nyugat-Európában, amely elválaszthatatlan az iszlám hátterű migrációtól.

Hozzátette: a magyar kormány továbbra sem fogja elfogadni azt a dogmát, hogy a tömeges migráció megállíthatatlan, és ezért bele kellene nyugodni, hogy a kontinens etnikai és kulturális térképe néhány évtizeden belül visszavonhatatlanul átalakul, amivel szemben tehetetlenek vagyunk.

Magyarország szerint a migrációt meg lehet és meg is kell állítani, és súlyos árat fizetne azért Európa, ha jövőjét nem a családokra és a hagyományos zsidó-keresztény alapértékekre, hanem a bevándorlásra és a multikulturalizmusra építené fel – fogalmazott a politikus.

Az államtitkár szerint erős Európa nem létezhet erős és független államok nélkül, amelyek képesek garantálni a területükön élők biztonságát és jólétét, az Európai Uniónak ezért nem akadályoznia, hanem támogatnia kell a nemzeti sajátosságok megőrzését, és azt a jogot, hogy az európai népek külső befolyás nélkül, maguk dönthessenek arról, hogy miként kívánják élni az életüket a saját hazájukban.

Izrael továbbra is számíthat Magyarország barátságára, támogatására és megértésére a 21. századi kihívások kezelésében, így különösen a terrorizmus elleni fellépés, a biztonság és a határvédelem ügyében – mondta Takács Szabolcs.

Hozzátette: a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, és fellép mind a zsidó közösségeket fenyegető tömeges bevándorlással, mind az izraeli állam szuverenitását és biztonságát aláásó NGO-k brüsszeli finanszírozása ellen.

Forrás: kormany.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre