Őry Mariann: kezdhetünk lemondani Nagy-Britanniáról

Őry Mariann: kezdhetünk lemondani Nagy-Britanniáról

Egyre nagyobb teret hódít a "túlságosan heteronormatív kultúra" elleni harc a szigetországban, amely azonban a kontinentális Európára is hatással van.

A szigetországban zajló negatív folyamatokra mutatott rá a magyarhirlap.hu oldalon megjelent véleménycikkében Őry Mariann, aki a helyzet jellemzésekor úgy fogalmazott: lassan minden második brit újságcikkben arról olvashatunk, hogyan kell alkalmazkodniuk az iskoláknak a rohamosan növekvő számú transznemű gyerek igényeihez. A bajt növeli, hogy “nemcsak a brit iskolarendszer, közintézmények, média áll bele ebbe az öngerjesztő őrületbe, hanem tavaly Justin Welby canterburyi érsek is azt mondta, az iskolák hagyják kiteljesedni a gyerekeket, hadd fedezzék fel, kik ők, beleértve a >>genderidentitásukat<< is”. 

A brit közmédiánál a közeljövőben lépéseket tesznek “a túlságosan heteronormatív kultúra” ellen, aminek keretében nemcsak, hogy változatos szexuális kisebbségekhez tartozó vagy bizonytalan nemi identitású kollégáikat biztatják arra, hogy teljesedjenek ki a munkahelyükön, hanem heteroszexuális munkatársaikra is kitűzőket adnak, jelzendő, hogy támogatják előbbieket – írta a szerző. 

Őry Mariann úgy látja: “a nyugati világ nemcsak, hogy nem foglalkozik a veszélyes folyamatokkal, hanem tudatos mazochizmussal bontja le saját védekezési képességét, adja fel identitását és kultúráját”. A kérdés, hogy lemondunk-e Nagy-Britanniáról, vagy akár egész Európáról.

Iratkozzon fel hírlevelünkre