Viccet csinált az amerikaiakból Putyin

Vlagyimir Putyin hangosan nevetett saját viccén, miközben azt fejtegette, mennyire is akarja az USA a békét Oroszországgal

Tréfáját akkor sütötte el, mikor az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót, John Bolton-t fogadta, hogy beszéljenek az Egyesült Államok azon szándékáról, miszerint Trump elnök kivezeti országát az ENSZ atomfegyver-egyezményéből.

Az amerikai címeren található sas, melyet a hivatalos iratokon, útleveleken is használnak, egyik markában  13 nyilat, a másikban pedig egy olajágat, 13 olajbogyóval, tart, mely utóbbi az ország békére való hajlandóságát szimbolizálja.

 

“Úgy tűnik, a maguk sasa az összes olivát megette és csak a nyilak maradtak” – mondta Putyin Boltonnak tolmácsán keresztül, a nukleáris fegyveregyezmény felmondására célozva. Az 1987-es egyezmény mindkét államnak megtiltja, hogy atomrakétákat lőjenek ki Európa felett, de Trump szerint ezt az oroszok megsértették, ezért ő kilép belőle.

Bolton, aki bevallottan nem békés szándékkal látogatott Moszkvába, a vigyorgó Putyinnak csak ennyit válaszolt: “Én nem hoztam egyetlen olajbogyót sem.” – “Rögtön sejtettem” – mondta Putyin.

Putyin és Trump novemberben találkoznak egymással Párizsban, a találkozó jelenleg még szervezés alatt van. Az ellentmondásos megítélésű helsinki találkozó után ez lenne az első alkalom, hogy ismét szemtől szemben állnak egymással.

(euronews)

Iratkozzon fel hírlevelünkre