Tiborcz Dániel: szolgáljunk egymás testvéreiként!

Szolgáljunk egymás testvéreiként!

Ha a keresztények kiállnak és tanúságot tesznek mások előtt a hitükről, a mindenséget nyerhetik el - mondja Tiborcz Dániel. A leendő evangélikus lelkész szerint a keresztény felekezetek közötti kapcsolattartás rendkívüli jelentőségű.

Fiatal lelkésznövendékeket bemutató sorozatában az evangelikus.hu Tiborcz Dániellel közölt interjút, melyben a teológushallgató a 21. század igehirdetési gyakorlatával kapcsolatosan azt hangsúlyozta: fontos, hogy minden időben a kor emberéhez szóljunk. “Ehhez kreativitásra, igényességre és Isten igéjének és üzenetének minél jobb ismeretére kell törekednünk” – tette hozzá. 

Saját, evangélikus egyházával kapcsolatosan úgy vélekedik: Luther sem szakadást akart, hanem gondolkodásbeli, hitbeli újrafelfedezést. Így akkor sem járunk el jól, ha különálló egyházként definiáljuk az evangélikusságot. Az egész részeként identifikáljuk magunkat! 

Az ökumenéről szólva kifejtette; “a keresztény felekezetek közötti kapcsolattartást igen lényegesnek látom, hiszen sokat tanulhatunk a többi felekezettől. Jó lenne, ha egyre inkább mint testvért fogadnánk el egymást.” A keresztények missziós küldetése kapcsán pedig arra mutatott rá: “ha mi, hívők kiállunk az emberek elé, és megvalljuk a hitünket, akkor nemcsak hogy többletet kapunk, hanem a mindenséget, vagyis Isten országának az ígéretét.”

A teljes beszélgetés ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre