Több járatot indít a BKK a budapesti temetőkhöz

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a nagyobb fővárosi temetők felé rendkívüli járatokat indít a hétvégén és nagyobb kapacitással közlekedteti a meglévő járatokat szombattól jövő péntekig.

A BKK közleménye szerint változik a rákoskeresztúri új köztemető megközelítése, mert a Fiumei úton felújítják a villamosvágányokat. A sírkertet legegyszerűbben a 2-es metró Örs vezér téri és a 3-as metró kőbánya-kispesti végállomásától közvetlen eljutást biztosító 68B busszal lehet megközelíteni. Kőbánya felől továbbra is érdemes a 28-as vagy a 37-es villamost választani.

A farkasréti temető elérésére a Széll Kálmán térről és a Déli pályaudvarról a sűrűbben közlekedő 59-es villamost javasolják, de a temető a Keleti pályaudvarról a 8B különjárattal is elérhető. Az óbudai temető felé 118B jelzéssel indul különjárat, a megyeri temető megközelítését a 30B rendkívüli járat segíti majd.

A pesterzsébeti temető felé a 36B jelű plusz járat indul, a kispesti temető megközelítésére a 194B járatot is igénybe lehet venni. A budafoki temető felé a 250B rendkívüli járat is közlekedik. A Fiumei úti sírkertet a 28-as és 37-es villamossal, valamint a 28-as pótlóbusszal lehet megközelíteni.

Felhívják a figylemet arra is, hogy a temetők környékén október 27-étől változik a közlekedési rend, több helyen lesz megállási tilalom, ugyanakkor például az óbudai temetőnél az egyébként érvényben lévő megállási tilalmat feloldják.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre