Nem csak Sorosnak szántak bombát: kaptak még jó néhányan

Gyanús csomagokat találtak az amerikai elnöki hivatal postázójánál, valamint a CNN hírtelevízió New York-i irodáiban is. A hírtelevízió szerkesztőségét kiürítették. Donald Trump amerikai elnököt azonnal tájékoztatták a helyzetről. A Fehér Ház közleménye szerint erőszakos támadási kísérletről van szó egyben elítélték a gyanús csomagok küldését.

A The New York Times című amerikai lap értesülései szerint korábban Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelöltnek és Barack Obama korábbi elnöknek is a Soros György lakására hétfőn küldött csőbombához hasonlót küldtek. A lap rendőrségi forrásra hivatkozva azt írja, hogy mindkét esetben irodai címre érkezett a robbanószerkezet és a levelek között találták meg. A rendőrség már vizsgálja az ügyet, de közleményt még nem adtak ki.

Hétfőn Soros Györgynek a New York államban lévő Katonah településen lévő villájának postaládájában helyeztek el robbanószerkezetet, amelyet az egyik alkalmazott talált meg. Az esetet terrorcselekménynek minősítették, a vizsgálatban pedig a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is nyomoz.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre