Végre Belgium is fellép az iszlamisták ellen

Megfosztotta belga állampolgárságától a Sharia4Belgium terrorszervezet egykori vezetőjét kedden egy antwerpeni bíróság.

A helyi sajtó tájékoztatása szerint a fellebbviteli bíróság a döntést azzal indokolta, hogy a 2012-ben feloszlatott szalafista terrorista csoportot vezető Fouad Belkacem súlyosan megsértette állampolgári kötelességeit.

“Ügyfelemmel együtt meg fogjuk vizsgálni a lehetőségeket. Elképzelhető, hogy a semmitőszékhez fordulunk, aztán a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához” – közölte Liliane Verjauw, az immáron csak marokkói állampolgársággal rendelkező elítélt jogi képviselője.

Fouad Belkacem jelenleg épp 12 éves börtönbüntetését tölti, 2015-ben ítélték el, már nem az első alkalommal: korábban már 4 alkalommal is született ellene jogi ítélet.  Belkacemet korábban t9bbek közt gyűlöletbeszéd miatt is elítélték Belgiumban, amiért olyan videókat töltött fel az internetre, amelyekben a “hitetlenek” legyőzésére, szent háborúra szólított fel, illetve a saría, az iszlám törvénykezés bevezetését sürgette.

Belkacem volt a Sharia4Belgium szellemi vezetője, amely harcosokat toborzott a Szíriában küzdő dzsihadisták számára Belgiumban. A férfi a bíróság szerint számos fiatal radikalizálásáért felelős.

(MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre