Újraélesztési képzés indul a Városmajori Klinikán

Újraélesztési képzést indít a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika - mondta Becker Dávid, a klinika igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Évente mintegy 25 ezer ember hal meg hirtelen szívhalál miatt Magyarországon, a szívmegállást az érintetteknek csak egy-másfél százaléka éli túl, mert van ott valaki, aki elkezdi az újraélesztést. Becker Dávid, a SOTE egyetemi docense hangsúlyozta: az újraélesztéshez nem kell speciális, magas szintű képzettség.

A tanfolyam iránt nagy az érdeklődés, 250 civilt várnak, a helyek már be is teltek– közölte Becker. Hozzátette: szeretnék, ha a többi egyetem is csatlakozna a programhoz, és dolgoznak a képzés folyamatossá tételén.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány már korábban is tett közzé egy jól sikerült videót az újjáélesztési ismeretek népszerűsítése végett, felhasználva a Bee Gees Stayin’ Alive cimű klasszikusát is.

Az efféle triviális intézkedések sokszor valóban hozzájárulhatnak emberi életek megmentéséhez, ahogy azt egy korábbi eset is mutatja, amelynek során egy 8 éves kislány a Baywatch sorozatban látottak alapján mentette meg édesanyját.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre