Plakátokon listázzák a magyarokat Kárpátalján

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg

Szombatra virradóan a megye több pontján óriásplakátok jelentek meg. AZ újabb magyarellenes gyűlöletkampány keretében "Állítsuk meg a szeparatistákat!" felirattal kárpátaljai magyar politikusat/közéleti személyiségeket plakátoltak ki.

“Állítsuk meg a szeparatistákat” felirattal és a kárpátaljai magyar közösség vezetőinek neveivel, valamint fényképeivel jelentek meg óriásplakátok szombat reggelre a főutak mellett Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében.

 A fehér alapú, ukrán nyelvű óriásplakátokon Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője, Barta József, a KMKSZ alelnöke, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) első elnökhelyettese és Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) elnöke, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, megyei tanácsi képviselő fotói láthatók a nevükkel együtt.

“A közösségi médiában megkezdődött hangulatkeltés, majd a Mirotvorev oldalán megjelenő “kilövési lista” után azt gondolhattuk, hogy ennél lejjebb már nincs… Úgy tűnik tévedtünk, hiszen egyelőre ismeretlen tettesek (illetve megrendelők) gyakorlatilag célkeresztet tűztek ki a magyarság három közszereplőjének homlokára. Egy demokratikus berendezkedésű, európai értékeket valló, az Európai Unióba tartó ország hivatalos szerveinek azonnal cselekedniük kell ezeknek a plakátoknak az eltávolítása, illetve megrendelőinek a példás megbüntetése érdekében! Ne engedjünk az uszításnak, próbáljuk megőrizni a békét! – olvasható a bejegyzésben.” – írta dr. Zubánics László, az UMDSZ elnöke a közösségi oldalán.

(MTI, karpatalja.info)

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre