Motorkerékpárt adományoztak egy nigériai lelkésznek

Rengeteg ember és segélyszervezet mindennapos munkája és életvitelszerű áldozathozatala is kevésnek tűnik néha, mikor azt nézzük, mennyire nehéz örömteli dolgokról hírt adni Afrikából. Az adományozóknak hála, egy egyszerű dologgal jelentős minőségi változást tudtak létrehozni. 

 

A motorbicikli

Az adományozók dollárjainak köszönhetően az International Christian Concernnek sikerült egy motorkerékpárt vásárolnia az anchai Salama Baptist Church számára, hogy az ottani lelkipásztor munkáját támogassák. Így a Boko Haram, a fuláni pásztorok és az ezek ellen gyenge kézzel fellépő kormány országában sokkal nagyobb területet lesz képes lefedni lelkipásztori szolgálataival, evangelizációval, és ahol a szükség hozza, a mentésekben való segítségnyújtással. Ez a támogatás – ahogy az összes hasonló célra fordított adomány – nem csupán anyagi természetű. Ezáltal az ottani közösség hatalmas bátorítást kapott, hiszen a szerte a világban élő testvéreik támogatják őket, tudnak róluk, fontosnak tartják őket és imádkoznak értük.

…és amiért szükség van rá.

2017 szeptember 8-án, a kora reggeli órákban fuláni militánsok szálltak meg egy keresztény falut, Anchát, Plateau államban, a Miango negyedben. Brutálisan meggyilkoltak 20 embert és öt másikat megsebesítettek. Az áldozatok közül 19-en a Salama Baptist Church-höz tartoztak, míg egyikük a metodistákhoz. Egy családot teljesen kiirtottak, nem hagyva életet egy utódjuknak sem. 

Az események hatására traumatizált lelkésznek lelki, érzelmi és fizikai bátorításra is szüksége volt. A helyzetet súlyosbította, hogy a közösség a Miango negyed vidéki részén helyezkedett el, távol minden szociális vagy egészségügyi szolgáltatástól. A közlekedés is állandó kihívást jelentett a lelkész számára, ahogy hétről hétre próbált elégséges lelkipásztori szolgálatot nyújtani a gyülekezete számára.

Bízunk benne, hogy ezzel az elsőre szokatlannak tűnő, ám a lelkészt és körülményeit tekintve tökéletes adomány képes lesz sok ember életébe minőségi változást hozni.

Varga Gergő Zoltán

 

Forrás és kép: International Christian Concern, Oxford Policy Management

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre