Kötelező kvóta, véget ért a nóta

Jó hír, hogy a menekültek befogadásával kapcsolatban a kötelező kvóták kérdése végre lekerült a napirendről, és mindenki megértette, nem lesznek kötelező kvóták - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben, az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) szünetében magyar újságíróknak adott nyilatkozatában.

MTI – Szijjártó Péter a csütörtökön befejeződött uniós csúcstalálkozó migrációval foglalkozó ülésének eredményeire irányuló újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta, “nem lesznek, mert nem lehetnek kötelező kvóták”. 

Nem lehetnek, mert vannak olyanok uniós tagországok, amelyek nem akarnak betelepítést, amelyek nem akarnak bevándorló országgá válni, és azért sem lehetnek, mert soha nem lesz egyetértés az Európai Unió országai között arról, hogy a betelepítési kvóták rendszerét elfogadják – közölte.

“Magyarország véleménye szerint a jó megoldás továbbra is az, ha világos sorrendet állítunk fel, és annak első helyén az európai külső határok védelme szerepel” – fogalmazott Szijjártó Péter.

(fotó: 24.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre