A rendőrök szerint: Mission possible

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság új bűnmegelőzési programot indít Lehetséges küldetés (Mission possible) elnevezéssel.

Szoboszlainé Schiller Zsuzsanna rendőr alezredes tájékoztatása szerint hárommodulos programot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával alkották meg.

Bűnmegelőzési színházi előadásokat tartanak az internet veszélyeiről Pest és Nógrád megye középiskolásainak, az előadások után a gyerekkel szakértők beszélgetnek majd. A programban részt vesz a Káva Kulturális Műhely és a Nézőpont társulat.  Emellett a bűnmegelőzési szakemberek és a pedagógusok szakmai kapcsolatának fejlesztésére háromnapos tréninget szerveznek, mellyel a résztvevőknek viselkedés-módszertani segítséget szeretnének nyújtani.

A program harmadik modulja egy kétfordulós játékos vetélkedő lesz, ahol az első fordulóban bűnmegelőzési plakátokat készítenek majd,a másodikban a rendőröknek és diákoknak közös csapatokat alkotva kell különböző állomásokon feladatokat megoldaniuk. Részt vesz a szervezésben a Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezete és a katasztrófavédelem megyei igazgatósága is.

(MTI )

Iratkozzon fel hírlevelünkre