Sargentini-jelentés: Wilders szerint kukában a helye

Soha nem látott euroszkeptikus sikert hozhatnak a jövő évi európai parlamenti választások – fogalmazott a Magyar Időknek adott interjúban Geert Wilders. A holland Szabadságpárt vezetője a szuverenistákkal alakítana pártcsaládot a voksolást követően, így Matteo Salvini Ligájával, valamint a magyar kormánypártokkal is el tudja képzelni a jövőbeli együttműködést. Wilders a szintén holland Judith Sargentini hazánkat bíráló jelentéséről is beszélt, szerinte a politikailag motivált dokumentumnak a kukában lenne a helye.

A Sargentini-jelentésről Wilders úgy vélekedett, hogy elkészítésének a módját és magát a dokumentumot is gyalázatosnak tartja. Megdöbbentő, hogy egy nyilvánvalóan politikailag motivált képviselő ki tudta kényszeríteni Magyarország pellengérre állítását. Judith Sargentini fellépése szégyen Hollandiára nézve – állította a politikus.

A Szabadságpártot az Orbán-kormánnyal összemérve kijelentette: Az Orbán-kormány szembe mer szállni Brüsszellel. Bármennyire is borúsnak tűnik a mostani helyzet, Budapestnek vannak támogatói az unióban. Orbán Viktornak akadnak szövetségesei, elég csak a visegrádi országokra gondolni.

A migrációs kérdéseket nem látja megoldódni, hiszen a szíriai válság nem látszik megoldódni, és Afrika demográfiai folyamatai is aggodalomra adnak okot. Az ENSZ szerint az évszázad végére akár négymilliárdan is élhetnek a fekete kontinensen. Ha csak a harmaduk indul el Európa felé, akkor is katasztrófaközeli lesz a helyzet. Az európai politikai mainstream ennek ellenére tulajdonít pozitív dolgokat a bevándorlásnak.

Wilders előrevetítette, hogy a Szabadságpárt célja a nemzeti szuverenitás visszanyerése, emiatt követendő példaként tekintenek Magyarországra hiszen, mint mondta: Magyarország tisztában van az identitásával.

Iratkozzon fel hírlevelünkre