Máltai gondoskodás a hajléktalanok részére

A hajléktalan emberek közterület-használatát korlátozó jogszabályok miatt idén október 15-én kezdődik a téli krízisidőszak a hajléktalanellátásban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felkészült a várható feladatainak ellátására, és azt kéri a lakosságtól, hogy türelemmel és együttérzéssel tekintsen az otthon nélkül maradt emberekre.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan embereket segítő küldetése ma is ugyanaz, mint huszonnyolc évvel ezelőtt, az első szálló megnyitásakor volt: segítséget nyújtani az utcára került, korábbi életüket elveszített embereknek. A szeretetszolgálat ugyanazt vallja, és ugyanúgy tekint a nincstelen emberekre, mint korábban tette, segítő szervezetként áll mellettük, és a jövőben is ugyanazt a támogatást nyújtja nekik, amit eddig.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei az elmúlt években férőhelyhiány miatt senkit nem utasítottak el, ha megteltek a szállók, a karitatív szervezet ideiglenes férőhelyeket hozott létre, amíg erre szükség volt. A szeretetszolgálat ugyanezt az elvet követi most is, mindenkinek megfelelő elhelyezést nyújt, aki a felajánlott segítséget elfogadja.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ezen a télen is számít a társadalom segítségére. A földön fekvő, vagy segítségre szoruló emberekért krízisautót küld a karitatív szervezet, a bejelentéseket a diszpécserszolgálat munkatársai fogadják.

(forrás és kép: maltai.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!