Magyar ösztöndíjas üldözött keresztény diákok tanúságtétele

Október 9-én este a Szent Péter tőszomszédságában fekvő Cesi palotában nyílt meg a „Kereszt-Tűzben!” című kiállítás, mely Washington és New York után most Európában folytatja útját, emléket állítva a közel-keleti keresztényég elleni barbár támadásnak, illetve a megélt szenvedésnek.
 

A Szentszéki Magyar Nagykövetség szervezésében létrejött római kiállítás a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkársága támogatásával született meg. Az immár negyedik helyszínen bemutatkozó tárlat a Magyar Nemzeti Múzeum, a Migrációkutató Intézet és az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete együttműködésének eredménye – írja a Vaticannews.

A római konferencián részt vett húsz egyetemista fiatal, akik a „Hungary helps” program keretében magyar ösztöndíjjal tanulnak különféle magyar egyetemeken.

A húsz magyar ösztöndíjas diák Szíria, Irak, Libanon, Pakisztán, Nigéria üldözött térségeiből származik és akik a római konferencia második részében tanúságot tettek mindazon borzalmak átéléséről, melyet ők illetve családjaik elszenvedtek.

A tanúságtevők megrendülten számoltak be többek között a pakisztáni és libanoni adminisztratív egyházüldözésről, az ISIS gyilkosságairól és az afrikai Boko Haram mészárlásairól.

A keddi konferenciát követően a magyar ösztöndíjas diákok részt vettek a szerdai általános kihallgatáson, melynek végén Ferenc pápa személyesen köszöntötte a diákokat, akik a keresztényüldözés sújtotta térségekből származnak. A Szentatyával való találkozás során az üldözött keresztény diákok magyar zászlót bontottak ki maguk előtt, melybe Ferenc pápa is belekapaszkodott.

A piros-fehér-zöld nemzeti lobogó így a Szent Péter téren az összefogás, a segítség és a köszönet jele lett: Így is lehet segíteni!

https://s4c.news/2018/10/10/magyarorszagon-tanulo-uldozott-kereszteny-fiatalokat-fogadott-ferenc-papa/

Forrás: Vatikáni Rádió 

Kép: Vatican Media