Elveszett paradicsom

"Migráns" állatok özönlik el hazánkat. A poloskák tömegesen jönnek, és megállíthatatlanok. Nincs ellenük hatékony védelem. A nemzetközi kereskedelem sokban segíti magyarországi és európai jelenlétüket.

Ami most történik az valóságos invázió. A külföldi jövevények hosszasan gondozott, féltve ápolt terményeinkben teszik a legnagyobb kárt. A vándorpoloskák szinte egyetlen kertet sem kímélnek. A gyümölcsök, zöldségek nedveit szipókázzák ki. Azzal táplálkoznak ugyanis. Bizonyára többen megtapasztalhattuk, hogy versenyt kellett futni az ízében is nemes kerti paradicsomainkért, hogy valamit élvezhessünk belőlük étkezéseink alkalmával. A saját kertünkben szorítottak sarokba bennünket messziről, tömegesen érkezett vendégeink.

Az afrikai vagy ázsiai nemzetközi szállítmányokkal becsempészve kerülnek térségünkbe. Nagyon gyorsan elszaporodnak, mivel természetes ellenségeiket nem hozták magukkal. Ezért nálunk jól érzik magukat. Az ősz beköszöntével szélvédett, melegebb helyeken, bebábozódva vészelik át a telet. A lakásokba is előszeretettel beköltöznek, bár ott kis eséllyel tudják csak túlélni a téli szezont.Ha megijesztik őket, vagy az életükre törnek, irtózatos bűzzel válaszolnak rá.

Iratkozzon fel hírlevelünkre