A liberálisok újra eljátszanák a többséget, csak megint nincs mire

Valószínűleg belső késztetést éreznek a liberálisok arra, hogy egy-egy közleményükkel szembemenjenek a többség akaratával, és így tegyék nevetségessé magukat.

Alig látott napvilágot a hír, hogy Orbán Viktor felkérte Tarlós István, hogy induljon újra a főpolgármesteri címért, majd hogy Tarlós vállalta azt, a Magyar Liberális Párt azonnal közleményt adott ki “Tarlós István nem a budapestiek, hanem a Fidesz pártján áll” címmel. Ebben azt kérik számon a főpolgármesteren, hogy korábban többször nyilatkozott arról, hogy nem indul újra a választáson, háborús övezetté tette a Városligetet, és végtelen dugók fővárosává tette Budapestet. Közleményüket azzal zárták, hogy olyan vezetőre van szüksége a fővárosnak, aki valóban a budapestiek érdekét képviseli.

Tavasszal ők voltak a többség

A liberálisok közleménye talán nem is az újraindulás híre miatt ennyire érdekes, hanem egy azt megelőző miatt, amely a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatását mutatja be. Ebben ugyanis arról van szó, hogy a budapestiek 49% újra Tarlós Istvánra voksolna, aki eszerint továbbra is élvezi a budapestiek bizalmát, de fogalmazhatunk úgy is: újraválasztanák, mert úgy érzik, Tarlós az ő érdekeiket képviseli. Felmerül tehát a kérdés, hogy melyik valóságban íródott vajon a Magyar Liberális Párt közleménye? Az is elképzelhető persze, hogy hozzájuk nem jutott el a közvélemény kutatás eredménye. De az is lehet, hogy akár csak az áprilisi választások után, ezúttal is úgy érzik, ők a többség. Csak ezúttal sincs igazuk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre