Varsóban 40 ezer fiatal imádkozott a szinódusért

A világ legnagyobb ifjúsági rendezvénye a szinódusért

Október 6-án negyvenezer fiatal gyűlt egybe a varsói nemzeti stadionba, hogy együtt imádkozzanak a róluk szóló vatikáni püspöki szinódus sikeréért. A tizenkét órás non-stop program során imádságok, tanúságtételek követték egymást és az egyes blokkokat zenés-táncos jelenetek kötötték össze. A varsói katolikus ifjúsági esemény televíziós kapcsolatban állt Ferenc pápával és az egyetemes egyházzal.

Vatican News – „Lelki kapcsolatban szeretnénk lenni a szinódussal és ezért imádkozunk együtt. Negyvenezer fiatal gyűlt össze az egész országból és tudomásunk szerint eddig ez a legnagyobb ifjúsági rendezvény nemcsak Európában, hanem szerte a világon. Elsődlegesen azokért a fiatalokért ajánljuk fel a közös imádságot, akik életük egy bizonyos pontján elvesztették az Istent, de azokért is imádkozunk, akik ismerik Istent és szeretnének vele mélyebb és bensőségesebb kapcsolatba kerülni. Reméljük, ez a találkozó megerősíti őket és tovább tudnak haladni” – nyilatkozta újságírók előtt Rafał Jarosiewicz atya, az ifjúsági találkozó szervezője.  

“Ez a szinódus rólatok szól és értetek van. Ti vagytok az egyház reménysége és ti vagytok a világ reménysége is” – mondta Kazimierz Nycz, varsói bíboros érsek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!