Ferenc pápa: Legyél szerelmes!

A keresztény élet helyes módjának kulcsszava a „szerelem” az Úr iránt és az, hogy Isten ihlesse mindennapi cselekedeteinket.

Amikor a pápa ezt a kijelentését teszi, mindenképpen az evangéliumi történetre alapoz. Mária és Márta testvérek voltak. Olyan asszonyok, akik Jézus követői lettek elég hamar. Feltehetőleg szűzi életet is éltek. Az evangélium elbeszéli, hogy Márta a sürgésben-forgásban látta az értékesen megélt életet. Mária viszont szívesen hallgatta Jézus szavait, örömmel beszélgetett vele. Ferenc pápa arra buzdít, hogy mint a szerelmesek, merjünk a szívünkben hallgatózni Istenre. Időzzünk el vele, ízlelgessük az ő megtapasztalható jóságát.

Sokan azt gondoljuk, hogy ez a szemlélődés felesleges időpocsékolás. Amikor annyi “hasznosat” is tehetnénk helyette. Valljuk be magunk előtt, hogy az értékrendi skálánkon sokszor hátrébb helyezzük el azt, hogy időt töltsünk egymással, hogy meghallgassuk a párunkat, hogy játszunk a gyerekünkkel, vagy hogy ne ragaszkodjunk annyira mereven a leadandó tananyaghoz, és ahelyett megkérdezzük a diákjainktól, hogy hogy vannak.

(Vatican News)

Iratkozzon fel hírlevelünkre