Dippold Pál: túlhajszolt liberalizmus

A romániai népszavazás a családról nem más, mint a túlhajszolt liberalizmus egyik tragikomikus eseménye – vélekedik Dippold Pál. Hozzáteszi: akik a család mellett tették le voksukat, azokat megilleti a tisztelet.

Miért és mióta lehet kérdés az, hogy a család kizárólag egy apa, egy anya és a gyerekeik alkotta kötelék lehet? – teszi fel találóan a kérdést a Magyar Hírlap hasábjain Dippold Pál a hétvégi romániai népszavazás kapcsán, majd keményen hozzáteszi: „áldemokratikus eszmék nevében a lehető legkülönfélébb beteg lelkű embercsoportok erőszakosan próbálnak érvényt szerezni az egyenlősdinek”. 

Az érvényességi küszöböt el nem ért referendum másnapján a szerző óvatosságra int. Félelme szerint előbb az egynemű párok, majd egyre radikálisabb életvitelű kis csoportok fogalmaznak meg követeléseket a jogegyenlőség nevében, felforgatva a hagyományos családfogalom tartalmát.

Szerinte „Magyarországot elsősorban azért támadják a Nyugat idió­tái, mert nem hajlandó elfogadni torz világképüket, amiről egyébként éppenséggel szavazni kellene”. Azokat a derék romániai embereket pedig, akik vették a fáradságot és lelkiismeretükre hallgatva elmentek szavazni, és a normális család mellett tették le voksukat, akármi is az eredmény, megilleti a tisztelet – jegyzi meg kommentárjában Dippold Pál.

Iratkozzon fel hírlevelünkre