A horvátok dicsérete

A magyarországi keresztény könnyűzene fogalma sokunk számára fehér foltot jelent. Pedig idehaza is már több mint 60 éves múlttal rendelkezik a műfaj. De ha azt gondolnánk, hogy ez valami múló, földalatti zenei jelenség, akkor érdemes átlépnünk déli határainkat, és ellátogatni Horvátországba. Hamar megtapasztaljuk majd, hogy a horvát, főképpen katolikus keresztény barátaink nagy szívvel énekelnek Isten dicsőségére. És nem is akármilyen minőségben és gyakorisággal.

A laudato.hr beszámolt arról, hogy Alan Hržica idén második teltházas koncertjét adta, amelyet még viccből sem lehetett unalmasnak vagy maradinak nevezni. A koncert alatt a közönség Alannal egy hangon énekelte az új album dalait, amelynek címe „Nova stvorenja”, azaz „Új teremtmények”.

A csodálatos hangulatú koncert fényét emelték a meglepetésvendégek, úgy mint Ana Rucner, Marija Husar Rimac, Marko Kutlić és Tamara Perc. A lelki útravalót Sebastian Šujević atya adta a jelenlévőknek.

A nagyszámú közönségből megjegyezték, hogy a koncert önmagában egy valódi lelki megújulást is jelentett.

Alan Hržica egyébként az elmúlt két évben több mint ötven koncertet adott Horvátországban és külföldön zenekarával. A band tagjai: Maria Vidic, Goran Kovacic, Stephen Habunek, Mario Klaric és Andrej Grozdanov.

A kép forrása: laudato.hr

Iratkozzon fel hírlevelünkre