#BringBackOurLeah – a szülők petíciókat gyűjtenek a nigériai elnök számára

Szülőként nem normális, ha veszni látjuk gyermekünket. Leah Sharibu szüleinek elképzelhetetlen érzelmi hullámvasutat kellett ez évben megélniük, és megpróbáltatásaiknak még nincs vége.

 

A Boko Haram által elrabolt nigériai lány, Leah Sharibunak szüleiben újra felgyúlt a remény arra, hogy van még esély, hogy épségben hazatérjen lányuk, miután hallották az elrablók által nemrégiben készített hangfelvételt.

A 35 másodperces felvételen a keresztény fiatal segítséget kér saját maga és családja számára, felszólítva Nigéria elnökét, hogy avatkozzon be és segítse elő az ő kiszabadulását. A közzétett fotó egy rózsaszín szőnyegen ülve, hidzsábban mutatja a lányt.

„Mikor meghallottam a hangját és láttam a képet, amin egy hidzsábban ül, sírni kezdtem”- mesélte a World Watch Monitornak az édesanya egy telefonbeszélgetésben. „Istenem, kérlek tekints le az én kicsi lányomra, akit hidzsáb viselésére kényszerítettek, Istenem, kérlek hozd őt vissza nekem, folyamatosan imádkoztam  sírás közben.”

„Anyaként egyáltalán nem volt könnyű nekem, de ez a hangfelvétel reményt hozott számomra és hiszem, hogy nemsokára kiszabadul” – mondta.

Már hat hónapja, hogy a 15 éves Leah eltűnt. Ő volt az egyetlen keresztény aközött a 109 elrabolt lány között, akiket egy vélhetően a Boko Haramtól levált iszlamista csoport rabolt el az ország észak-keleti államában, a yobei Dapchi község iskolájában történt rajtaütés során.

Az elraboltak közül később 104-et szabadon engedtek, a másik ötöt a fogságban elhunytnak vélték.

Az édesapja szerint, Leah-t azért tartják fogva, mert nem volt hajlandó lemondani hitéről. Ezt márciusban állította, miután meghallotta, hogy Leah lemondott a szabadulás egy lehetőségéről, melyet az iszlámra való áttérése jegyében ígértek neki.

„Szomorkodtam, de ezzel együtt ujjongtam is, mert a lányom nem tagadta meg Krisztust.”

„Minden nap, mikor fölkelek, Leah-ra és az ő helyzetére gondolok” – mondta az édesanyja. „Mindig, mikor bátortalannak érzem magam és elkezdek sírni, Isten küld valakit bátorításomra egy látogató személyében, vagy egy telefonhívás által. Erőt ad a további küzdelemhez mikor eszembe jut, hogy a keresztények mindenfelé a világban Leah-ért imádkoznak.”

Áprilisban Leah a szabadon engedett barátai által üzent az anyjának, melyben azt kívánja, hogy édesanyja ne eméssze magát a történteken. „Tudom, hogy hiányom nem lehet egyszerű számodra, de szeretnélek biztosítani afelől, hogy jól vagyok ott, ahol vagyok. Biztos vagyok benne, hogy egy nap még látom az arcodat. Ha nem itt, akkor a mi Urunk Jézus Krisztus kebelén.”

„Örömöm határok nélkül való” – mondta Leah apja a legutóbbi híradásokat követően. „Csodálatos volt az a nap, mikor a szomszédunk futva jött, hogy megmutassa a videót az interneten. Hallottam Leah hangját. A feleségem elkezdett sírni, de arra kértem, ne sírjon. Aztán lassan abbahagyta és dicsőítő énekeket kezdett énekelni.”

„Őszintén hiszem azt, hogy Leah még ma is életben van, az imáknak hála.” – mondta az apa, majd hozzátette: „Az én kérésem ez: Felszólítom az összes magas pozícióban levő keresztényét a világnak, hogy hallassák hangjukat és kérjék elnökünket, hogy hozza vissza az én lányomat. Ő a felvételen a keresztény vezetők segítségét kérte. Én ugyanezt kérem.”

Varga Gergő Zoltán

 

Forrás: World Watch Monitor

Iratkozzon fel hírlevelünkre