Megtagadta a szivárványos karszalag viselését a mélyen hívő horvát sztárfocista

Mély hite és a keresztény értékrendekkel való ellentét miatt nem volt hajlandó reklámozni az LMBTQ mozgalmakat Josip Brekalo. A német Wolfsburg csapatának horvát bajnok és kupagyőztes labdarúgójától azt kérték, hogy egy szivárványszínű karszalaggal álljon ki a homoszexualitás elfogadása mellett, azonban ő ezt visszautasította – közölte a 777blog.hu

Hatalmas botrányt kavart Németországban, hogy a Vfl Wolfsburg horvát klasszisa, Josip Brekalo megtagadta az LMBTQ-t reklámozó szivárványszínű karszalag viselését. A német csapat vezetősége úgy döntött, hogy egy reklám keretében kiáll a homoszexualitást és transzszexualitást hirdető mozgalmak mellett. Fel is kérték a klub egyik legnagyobb sztárját, a húsz éves Josip Brekalót, hogy pózoljon a szivárványszínű karszalaggal, azonban nem várt választ kaptak:

“Mélyen hívő ember vagyok, aki nagyon vallásos családban nőtt fel. Elfogadom, ha valaki más értékeket képvisel, de nem hirdethetek, és nem viselhetek egy olyan szimbólumot, amely nem egyezik a keresztény világnézetemmel.”

A horvát bajnok és kupagyőztes középpályást homofóbiával vádolták meg tettét követően. A Wolfsburg klubja játékosának visszautasítása után kénytelen volt mást keresni, végül Joshua Guilavogui pózolt a karszalaggal.

Érdekesség egyébként, hogy a német csapatnál többen is felvállalják hitüket, például a lengyel Jakub Blaszczykowski az egyik legismertebb labdarúgó, aki gyakran beszél hitéről.

Josip Brekalo a horvát labdarúgás egyik legnagyobb ígérete: végigjárta az utánpótlás válogatottakat, 18 évesen már bajnok és kupagyőztes volt, ekkor igazolt Németországba. Az elmúlt egy évben megkétszerezte piaci értékét, amely most már 10 millió euró körül mozog, aligha fogja sokáig megtartani őt a Vfl Wolfsburg együttese.

Forrás és fotó: 777blog.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre