Globális elfordulás az iszlámtól

Kimutatások szerint háromszor annyian térnek az iszlám hitről keresztényre, mint ahány Krisztusban hívő fordul Allah felé. Számos országban a keresztség felvétele halálos következményekkel járhat, mégis, egyre többen vállalják a veszélyt. 

 

 

Egyre több muszlim dönt az áttérés mellett, aki vallásának gyökereit és alapítójának életét jobban megismeri. Jelenleg átlagosan egy iszlámra való áttérésre 3 megkeresztelkedés jut, azaz sokkal többen lesznek a muszlimok közül keresztények, mint fordítva. Egy berlini gyülekezet 150 főről 700 fősre duzzadt a konvertitáknak köszönhetően; az osztrák püspöki konferencia pedig egy éve arról tájékoztatott: 2016 első hónapjaiban hetven százalékkal nőtt a felnőtt keresztségre jelentkezők száma. Sok korábbi muszlimnak Jézus-, illetve Mária-jelenése volt, ennek köszönhetően döntött a keresztség mellett.

A muszlimok, s közülük is a bevándorlók megtérését sok európai ferde szemmel nézi, hiszen új hitük szinte garantált tartózkodási engedélyt jelent több országban, például a németeknél is – konverziójuk miatt ugyanis nem térhetnek vissza hazájukba, mivel ott ezentúl az üldözöttek közé tartoznának. Az ilyen „haszonszerzés” azonban kettős, látni kell azt is, hogy áttérésük sok esetben egyben szó szerint halálos ítéletük, illetve korábbi életük elvesztésével jár, mivel korábbi hittestvéreik, s közöttük rokonaik büntetlenül megtorolhatják a családfán esett szégyent, azaz, hogy valaki elhagyta ősei vallását. Tehát a megkeresztelkedettek elveszítik múltjukat, családjukat, barátaikat, visszatérni országukba vagy családi körükbe nagyon ritkán van lehetőségük.

Mindezt figyelembe véve imáinkban emlékezzünk meg azokról, akik saját életüket kockáztatva Krisztus követését választják, s imádkozzunk azokért is, akik még nem tértek meg!

A cikkhez a Miłujcie się lengyel folyóirat írását (2017/3, 27. oldal) valamint a Magyar Kurír 2017. március 11-i cikkét használtuk fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb