Mézeshetek a börtönben

Lam testvér meghallgatta  Isten  hívását, és a börtönben evangelizált.

 

 

 

Lam  testvér többször szenvedett  fizikai és szellemi bántalmazást  a hite miatt, mégse fordított soha hátat Istennek. Napról napra járja Vietnám falvait és városait, és hirdeti Isten igéjét.

Amikor megházasodott, és feleségével nászútra indultak, a rendőrség letartóztatta őket.

Az ifjú pár a börtönben töltötte a mézesheteket, két külön cellában. Az első kérdés, ami bármelyikünknek eszébe jutna egy hasonló helyzetben, az ez lenne: “Miért pont velem teszed ezt Istenem?”. A lelkész azonban még többet imádkozott az Úrhoz, és ezt mondta: “Istenem, te hoztál ide engem, és tudom, hogy célod van velem. Mutasd meg kérlek, mi ez a cél!”

Lam testvér elkezdte figyelni a cellatársait, és azt vette észre, hogy semmi teendőjük nincs. Legtöbben naphosszat unatkoztak a cellájukban. Lam felismerte, hogy ezek a férfiak egész nap ráérnek, hogy imádkozzanak, és beszélgessenek Istennel. Ezért elkezdett beszélni nekik Jézusról, a többiek pedig lelkesen hallgatták. Pár napig tanította őket, anélkül, hogy tudta volna, felesége ugyanezt csinálja a nők cellájában.

Sokan megtértek az ifjú házasok tanítása nyomán, de a börtön vezetősége nem nézte jó szemmel Lam, és felesége ténykedését. Mivel nem találtak jobb megoldást, végül elengedték a házaspárt. Lam ekkor furcsa dolgot tett; megkérte a rendőröket, hadd maradjanak még pár napot a börtönben. A rendőrök, miután megtudták, miért kéri ezt, megtagadták a kérését, és kényszerítették őket, hogy hagyják el a börtönt.

Néha nem értjük, mi a célja Istennek. Fontos, hogy megtanuljunk bízni Benne, ahogy Lam testvér tette.

Forrás: Portas Abertas

Fordította: Ungvári Ildikó 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre