Fegyveres férfi támadott meg egy katolikus templomot és próbált meg lefejezni egy apácát Mexikóban

Az augusztus 11-ről 12-re virradó éjszakán fegyveres férfi támadta meg a mexikói Saint Luis Potosí templomot. A templomban épp Szentmise volt. A férfi trágár szavakat kiáltozott, szidta a katolikus egyházat, és megpróbálta levágni az egyik apáca fejét a nála lévő késsel.

A támadás este nyolc óra körül történt, a Gyógyító Szűzanya templomban. A helyi sajtó már azonosította az elkovetőt, David Jesús Alberto-t, aki a Mormon egyház és a Morena (Nemzeti Felemelkedés Mozgalom) párt tagja.

A plébános, Pérez Ortíz atya azt nyilatkozta, hogy a támadó előre bejelentette tervét az interneten. A támadás előtti napon Alberto megosztott egy videót a Facebookon, amelyben kinyilvánította a “katolikus egyházzal szemben érzett gyűlöletét”.

Pérez Ortíz atya visszaemlékezése szerint abban a pillanatban, amikor a férfi az rátámadt az apácára, mindenki megdöbbent, és pár pillanatra tehetetlenné vált.

“Mindannyian rá figyeltünk, és tehetetlenek voltunk. Soha korábban nem találkoztunk hasonlóval”, mondta.

Miután a kezdeti döbbenet elmúlt, a jelenlévő papok és hívek körülvették a férfit, aki megijedt a tömegtől, ellökte magától az apácát, és futásnak eredt.

“Ezután a férfiak követték, de mielőtt elkaphatták volna, a támadó megfenyegette őket a késével”, emlékezett vissza Ortíz atya, aki hálás a “rendőrség gyors intézkedéséért”.
David Jesús Alberto azóta őrizetben van.

Ezen kívül a plébános bejelentette, hogy rendőrségi feljelentést tesznek a férfi ellen, hiszen  a támadás előre eltervezte a támadást.

Forrás: Acidigital

Fordította: Ungvári Ildikó

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre