A volt muszlim klerikust családja bünteti, mert Jézust választotta

Hitnek, igazságnak és szeretetnek a legújabb példáját tárja elénk a Krisztushoz rohamtempóban megtérő Afrika Guineai-öblében történt eset, mely egy nemrégiben megtért muszlim viszontagságairól számol be. Családi viszály kevés szereplővel, mégis, a helyzetben rejlő konfliktus példaértékű kezelése mindannyiunk számára követendő lehet.

 

A 30 éves Omarnak (volt kameruni muszlim klerikus) idén áprilisi megtérése óta már jó párszor szembesülnie kellett a legújabb kori keresztényüldözés különböző formáival, elsősorban, legfájdalmasabb módon a saját családjában támasztotta ellenszélben is meg kell állnia a helyét.

Nagybátyja, mikor tudomást szerzett Omar megtéréséről, felgyújtotta otthonát. A megtorló válaszadásra kész férfi lelkivezetőjének hála megnyugodott és belátta, reakciójában nem élhet a kegyetlenség eszközeivel.

Miután családjával és édesapjával újra visszaköltözhettek a házba, egyik nap, távollétében, a nagybácsi eljött és elvitte Omar feleségét és három gyermekét. Mindezek után, bár apja nem gyakorló muszlim – ugyancsak a nagybáty nyomására -, kirakta saját fiát a házukból.

Mindezek ellenére Omar így nyilatkozott, “Azért határoztam el magam Jézus mellett, mert nem akarom – tudva jól az igazságot – a gonosz és ignoráns iszlámban folytatni életemet.

Omar iszlám-tagadásának híre ment a környéken és megtorlást kérnek ezért mindenkitől, aki csak találkozik vele. 

Gondoljunk ma legalább egy fohász erejéig az ő helyzetére, hogy legyen lehetősége megmaradni és tovább növekedni a hitben, és hogy megtalálja a módját, hogy szűkebb és tágabb családjával újra egységben élhessen.

Varga Gergő Zoltán

Forrás: opendoors.org.za

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!