Jared Kushnerrel találkozott Azbej Tristan

Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár a washingtoni nemzetközi vallásszabadság-konferencián találkozott Donald Trump amerikai elnök főtanácsadójával, aki gratulált a közel-keleti keresztények megsegítését és helyben maradásának lehetővé tételét célzó magyar kormányzati programhoz.

 

Jared Kushnerrel, Donald Trump amerikai elnök főtanácsadójával találkozott Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár. A találkozóra Washingtonban került sor, ahol az USA Külügyminisztériuma szervezett nagyszabású nemzetközi konferenciát a vallásszabadság témakörében, melyen mintegy nyolcvan ország képviseltette magát. 

A beszélgetés során Jared Kushner elismerését fejezte ki a magyar kormány üldözött keresztény közösségek megsegítését célzó programjával, a Hungary Helps-szel kapcsolatosan. A helyettes államtitkár beszámolója szerint a főtanácsadó részleteiben ismeri Magyarország humanitárius programját, amely azt a célt tűzte ki, hogy segítse a Közel-Keleten és Afrikában üldöztetést elszenvedő keresztény közösségeket és támogassa szülőföldjükön való boldogulásukat. 

Azbej Tristan szerint az Egyesült Államok kormánya – amely a konferencián két új iniciatívát is bejelentett – fontos lépést tett azzal, hogy összehívta a konferenciát.

Forrás: Facebook

https://s4c.news/2018/07/27/szijjarto-magyarorszag-folytatja-a-kereszteny-kozossegek-tamogatasat-a-kozel-keleten/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!