Így dicsőített a libanoni keresztény kórus a magyar Mladifesten

Az idei nyár újdonsága volt a magyarországi keresztény programkínálatban a Medjugorje-i mintára Máriabesnyőn megrendezett Mladifest, amelynek célul tűzte ki a fiatalok Istennel való kapcsolatának elmélyítését, napjaink “tornacipős szentjeinek” megszólítását. A rendezvény civil falujában az érdeklődők megismerkedhettek a kopt keresztények mindennapjaival és egy különleges libanoni kórus dicsőítő dalait is meghallgathatták.

A Máriabesnyői Mladifest névre keresztet fesztivál egyik különleges programpontja volt a Libanonból érkező Sancta Maria Choir, akik vidámságuk mellett zenei szolgálatukkal is emelték az egyébként is pazar hangulatot. A Youtube videómegosztó portálra feltöltött klipjükben remek zenei aláfestéssel kaphatunk ízelítőt arról a rendezvényről, amely hangsúlyosan felhívta a figyelmet a keleti kereszténység védelmének fontosságára. Mint a videóból kiderül: a kórus aktív közreműködője volt a fesztiválnak. 

A libanoni Sancta Maria Choir vezetőjével, Jamil Toufic-kal több éves baráti kapcsolatot ápolunk. Minden esztendőben találkozunk Medugorjéban a Mladifesten, ahol az esti programok zárása után igazi libanoni dicsőítést tartunk a templomtéren. Ennek a gerincét ők, maronita keresztények és mi, magyar katolikusok adjuk. Amikor elkezdtem szervezni a fesztivált, írtam egy meghívót Jamilnak, amire válaszul ő harmincegy társával és hihetetlen lelkesedésével együtt eljött hozzánk.

Zenéjük, énekük és tanúságtevő imádságuk elvarázsolta a jelenlévőket

– mondta az S4C.News-nak nyilatkozva a rendezvény főszervezője, Bese Gergő atya. 

A kórusról további információk saját közösségi oldalukon olvashatók.

Iratkozzon fel hírlevelünkre