Imádkozó keresztényekre támadtak egy görög menekülttáborban

Muszlim menekültek egy csoportja imádkozó iráni keresztényekre támadt Görögország egyik menekülttáborában. Két keresztényt súlyos sebekkel szállítottak kórházba. Az európai menekülttáborokban mindennaposak a keresztények elleni atrocitások. Németországban keresztény menekültek külön tábort kérvényeztek a hatóságoktól, hogy elkerüljék az muszlimok bántalmazásait.

 

Hazájukban elszenvedett üldöztetések miatt hét iráni keresztény Törökországon keresztül Görögországba menekült. A hatóságok egy Tesszalonikihez közeli menekülttáborba helyezték el őket.

Az iráni keresztények nyilvános imaalkalmakat és Bibliaórákat tartottak, ösztönözve a többi hittársukat a csatlakozásra. A szélsőséges muszlim menekültek nem fogadták el, hogy a menekülttáborban más vallásúak is gyakorolják hitüket, ezért megtámadták az imádkozó keresztényeket.

A támadás még június végén történt, de a hír csak most került napvilágra, miután az egyik bántalmazott keresztényt áthelyezték egy másik táborba és ott el tudta mesélni a vele történteket.

Az iszlamista menekültek 30-40 fős csoportja napi szinten járta körbe a menekülttábort. A muszlimok agresszívan viselkedtek, fizikailag és lelkileg bántalmazva mindenkit, aki nem az iszlám hitet követi.

Félelemből sok keresztény család eltitkolta a hitét, hogy elkerülje a megtorlást.  A muszlimok mindennap ötször csoportosan imádkoznak, de a más vallásúakat nem engedik imádkozni. Sok muszlim menekült fenyegetően lép fel a keresztényekkel szemben, akik nem hajlandóak áttérni – mesélte a neve elhallgatását kérő keresztény menekült.

Június 27.-én az iszlamista menekültek késekkel és rudakkal felfegyverkezve rátámadtak az épp imádkozó keresztény menekültekre. A tábor biztonsági erői tétlenül nézték, ahogyan bántalmazzák a hazájukban hitükért üldözött keresztényeket. A támadásban közel egy tucat ember megsérült. Két keresztény menekültet súlyos, szúrt sebekkel egy közeli kórházba szállítottak.

Sok muszlim menekült a hazájában nem is találkozott keresztény emberrel. A szélsőséges iszlamista sejkek tanításai miatt torz képet alkotnak Jézus követőitől, ezért agresszívan lépnek fel ellenük. Ezzel párhuzamban szinte csoportosan térnek át muszlim menekültek az európai menekülttáborokban, miután megismerik a keresztény sorstársaiktól Jézus tanítását.

Ha egy muszlim keresztény hitre tér, akkor az életét kockáztatja. Gyakran a saját családtagjai bántalmazzák, vagy akár meg is ölhetik emiatt. Sok keresztény hitre tért muszlim azért menekült Európába, hogy új életet tudjon kezdeni – mondta Claire Evans keresztény aktivista.

Nem egyedi esett, ami az iráni keresztény menekültekkel történt. Az európai menekülttáborokban mindennaposak a keresztények elleni atrocitások. Németországban keresztény menekültek külön tábort kérvényeztek a hatóságoktól, hogy elkerüljék az muszlimok bántalmazásait.

Általános tendencia, hogy a befogadó ország hatósága nem avatkozik bele a keresztények ellen támadásokba. Nem védik meg az amúgy is üldözött menekülteket, és nem vonják felelősségre az bűncselekmények elkövetőit. Vajon mikor fognak ennek gátat szabni? – teszi fel a kérdés a Görögországban dolgozó aktivista.

S4C.news – Kassab Adonis

Forrás: Christian dogma

Iratkozzon fel hírlevelünkre