Ferenc pápa kimondta: az abortusz a gyermekek meggyilkolása

Szombat este egy családszövetségnek tartott beszédében Ferenc pápa ismételten hangsúlyozta, hogy Isten álma a családra nézve egy férfi és egy nő között jön létre, a beteg vagy fogyatékos gyermekek abortálását pedig a náci mentalitáshoz hasonlította. A 777 cikke szerint a katolikus egyházfő erőszakos cselekedetnek írta le a magzatgyilkosságot és fájdalmának adott hangot, amiért szülőhazája is az abortuszlegalizáció útjára lépett. 

“Hallottam, hogy divatos, vagy legalábbis megszokott, hogy amikor a várandósság első néhány hónapjában vizsgálatokat végeznek, hogy lássák, a gyermek egészséges-e, vagy van-e valamije, az első ajánlat: szabaduljunk meg tőle”.

Ez a pápa szerint „gyermekek meggyilkolása… hogy könnyű életünk legyen, megszabadulunk egy ártatlantól”.

„Fájdalommal mondom. A múlt században az egész világot megrázta, amit a nácik tettek a faj nemesítéséért. Ma is ugyanezt tesszük, csak fehér kesztyűkkel. Ez erőszak, de mi is ugyanezt tesszük” – mondta a pápa az olasz média szerint azt követően, hogy hazájában, Argentínában Írország után szintén az abortusz legalizálása mellett döntöttek.

A náci fajnemesítési programok során emberek százezreit erőszakkal sterilizáltak, valamint több tízezren estek áldozatul annak érdekében, hogy “megtisztítsák” az öröklődési folyamatot azok körében, akiknél felmerült a fizikai vagy kognitív rendellenesség.

777/Reuters (kép: Reuters, Tony Gentile)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre