Az üldözött keresztények emlékére avatták fel a New York-i templom szentélyét

Dr. Kumin Ferenc New York-i főkonzul is részt vett a St. Michaels templomban elhelyezett, közel-keleti üldözött keresztényeknek ajánlott szentély felszentelésén. A ceremónián Magyarország kiemelt figyelemben részesült, valamint az azt követő fogadáson Steve Bannon, Trump elnök korábbi főtanácsadója is részt vett

2018. június 12-én a templom meghívására a New York-i magyar főkonzul is részt vett a Manhattan nyugati részén található St. Michaels Church, római katolikus templom különleges, a közel-keleti keresztényüldözés áldozatainak dedikált, egy Irakból elüldözött keresztény művész által ikonnal díszített szentély avatásán és szentelésén.

A ceremóniát a keresztényüldözés elleni küzdelemben aktív New York-i pap, Benedict Kielyatya vezette, aki már korábban kapcsolatba került New York-i magyar főkonzulátussal, és aki tudva, hogy magyar diplomáciai jelenlét is van az ünnepségen, kifejezetten meleg szavakkal beszélt a magyar kormány keresztényüldözéssel kapcsolatos erőfeszítéseiről, és általában a keresztény értékek európai védelméről, amiben Magyarországnak elévülhetetlen érdemei vannak.

 A határozott, konzervatív kiállásáról ismert atya azzal zárta Magyarország méltatását, hogy kifejtette: onnan lehet tudni, hogy Magyarországnak milyen fokon igaza van a nagy európai vitákban, hogy Brüsszelben milyen hangosan tiltakoznak a magyarok keresztény értékeket védelmező politikája miatt.

A ceremóniát követő fogadáson részt vett Steve Bannon, az USA hivatalban lévő elnöke, Donald Trump korábbi főtanácsadója, kampányának és elnöksége első időszakának stratégiai vezetője. Kumin Ferenccel folytatott rövid, nagyon szívélyes beszélgetésben Bannon úr, amellett, hogy pozitívan nyilatkozott az eseményről, rendkívül meleg szavakkal emlékezett vissza közelmúltbeli magyar látogatására, külön kiemelve találkozóját Orbán Viktor miniszterelnökkel és Schmidt Máriával, a Terror Háza Múzeum főigazgatójával.

 

(Kép: YouTube)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre